Gala “LIFE SKILLS – Trening Umiejętności Społecznych”

We wtorek 11 lutego 2014r. wraz z naszymi wolontariuszami podsumowaliśmy program „LIFE SKILLS – Trening Umiejętności społecznych” na uroczystej gali, która odbyła się na Uniwersytecie Warszawskim w Auli im. A. Mickiewicza. Na uroczystości byli obecni uczniowie warszawskich szkół, którzy wzięli udział w programie, wraz ze swoimi nauczycielami oraz organizatorzy – Polska Fundacja Dzieci i Młodzieży i goście honorowi m.in. Jakub Leonkiewicz – przedstawiciel J.P. Morgan (sponsor programu) i wiceprezydent M. St. Warszawy. Podczas uroczystości bawił nas Teatr Improwizacji z Lublina. Pokazano także dwa filmy: pierwszy o naszych wolontariuszach i ich projektach uczniowskich, drugi o konkursie pt. „Innowacje techniczne”. Następnie dokonano uroczystego wręczenia certyfikatów uczniom i ich nauczycielom oraz nagród dla laureatów przez przedstawiciela koncernu J.P. Morgan. Było dużo śmiechu i zabawy, ale pojawiły się też łzy wzruszenia… Wyróżnieni to m.in. nasi wolontariusze – uczniowie Zespółu Szkół Nr 5 w Warszawie: Klaudia Sarnowska, Kinga Pawlak, Adrianna Węgier, Karolina Czerga, Krystian Kołowrocki, Wiktor Drynko, Kamil Szwaczyk, Karol Odrobiński , Łukasz Włodarczyk, Kamil Dadej oraz dwie absolwentki naszej szkoły: Paulina Bartosewicz i Agnieszka Bralewska oraz opiekun programu LIFE SKILLS – p. Marta Wróblewska.

gala10

gala29